måndag 31 mars 2008

Min nya förälskelse

Visst är han fin! Jag hittade honom för säkert 10 år sedan men då blev det ingen affär - men nu skall han in i huset i maj. Tänk att han har väntat på mig under all dessa år - då var det nog meningen att det skulle bli vi två!

söndag 30 mars 2008

Äntligen en CANAPÉ

Äntligen har jag hittat den - CANAPÉN med stort C. Jag har letat efter en under flera år. Sett mig själv ligga i den bläddrandes i "Gods & Gårdar" och mumsandes på vindruvor som Napoleons Josephine.
Maken var inte så förtjust i ett nytt renoveringsobjekt men när jag fick den hemkörd hade han inga invändningar.
Nu gäller det bara att bestämma vilket tyg den skall kläs i. Nina Campbells "jugendrosor" eller
det antika tyget nertill på bloggen.
Tur man är optimist och har ett långt sommarlov ;)
Ps! Gissa var jag fann den? På Blocket naturligtvis och bara för 500:-, det var väl ett fynd.

Norrbottensgård till salu i Piteå


När jag ändå är inne på temat vackra gårdar till salu kan jag väl visa en till favorit! Den finns också på Blocket och ligger i Piteå. Den har allt - bagarstuga häbre och tror visst att ladugård var med. Finns så mycket vackert i Piteå men det ligger alltför långt bort för oss - men när vi blir gamla och grå kanske vi hamnar i nån rar infjärdenby!
Vill bara tillägga att den var till salu med mark - ej för avflyttning som länsmansgården.

Vacker timmerstomme till salu

Ett litet tips till er som letar efter gamla gårdar att flytta. Visst är den underbar -en gammal länsmansgård som finns i Piteå. Skynda er att kolla på Blocket. Det är inte jag som säljer den men vanan att spana sitter i. Jag köpte min gård via blocket och sedan flyttade vi den till en havsvik. Nu har vi både vackert läge och vacker gård! (Får man skryta så mycket?).

lördag 29 mars 2008

Knutar och hängrännor


Knutarna var förut kraftiga och fyllda med en kvarts timmerstock antingen utåt- eller inåtbuktande. Vi valde det första alternativet. Hängrännorna hittade vi hos Rennit. Hoppas ni kan se hur fina dom är med en mängd profileringar.
Vi valde att ha runda stuprör som kändes mer traditionellt.
Det är många detaljer som skall stämma för att man skall få den gamla känslan.

Gården vid viken

Här är gården som jag berättar om. Det är en gård som vi "fyndade" på blocket! Vi hade länge letat efter ett mysigt torp vid en sjö utan resultat. Eftersom läget är viktigast köpte vi en tomt vid en havsvik nära Luleå. Efter att ha tittat på nya hus dök annonsen upp och vi var plötsligt ägare till en jättehög med timmerstockar! Envild chansning men...

...vi hann inte ens bli oroliga - på 11 dagar satte en god vän till oss upp stommen.

Det var 3 år sedan. Nu är äntligen utsidan klar. Vi försöker återskapa ett så historisk riktigt utseende som möjligt. Panelen består av locklistpanel och fönsteröverstyckena har vi kopierat från liknande hus i bygden.

fredag 28 mars 2008

Vedspisen Idun No1 med äppelmotiv

Vedspisen ovan har jag spanat på en längre tid. Hade tur och hittade en på blocket med vedluckor nedanför. Den kommer från södra Sverige och fraktades hit med bussgods. Ett litet tips till er som letar gamla saker - ofta är de billigare söderut samt att urvalet är mycket större.
Vedspisen finns i nytillverkad kopia men om jag kan så väljer jag helst det gamla orginalet. Orginalet är oftast betydligt billigare också!

onsdag 26 mars 2008

Ny bloggare


Hej!
Jag är en ny bloggare som älskar gamla faluröda gårdar och deras inredning.
Hämtar mycket inspiration från internet och kan lätt surfa bort någon timme i jakten på den perfekta kakelugnen eller något liknande.
Har precis upptäckt bloggvärlden - vilken fantastisk källa att ösa ur.
Skall försöka dela med mig av mina erfarenheter från den gamla norrbottensgård som vi bygger upp från grunden. Jag har även en gårdsbutik på gården som vi bor på. Där säljer jag inredningsprylar som passar den som gillar lantromantik med madonnor, fattigmanssilver, rostiga trädgårdsurnor, luffarslöjd, spetsgardiner mm mm.
Just nu ligger butiken i vintervila men i maj öppnar vi igen!

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!
Klicka på bilden så kommer du dit
 
Related Posts with Thumbnails