onsdag 18 februari 2009

Gård & torpIdag visar jag lite bilder från tidningen för oss som älskar gamla gårdar, "Gård & torp"Visst kan ni se vilken underbar gård det skulle kunna bli med lite kärleksfull omsorg!Det är något speciellt med vackert förfallna gamla hus.
På "Gård & torps" hemsida finns en speciell avdelning: "Fina hus till salu"Det här rustika slagghuset är från 1800-talet, byggnadsminnesmärkt och säljs för 300 000:-.


Så här ser köket ut. Vedspis och murad spiskåpa, pärlspont, tjocka murade väggar, breda golvtiljor och platsbyggda skåp...visst ser ni möjligheterna?
En underbar mossbevuxen stengärdesgård leder till den falufärgade timringen från 1800-talet - "helt i original och med kraftigt eftersatt underhåll" ... och "gigantisk potential"!

Slå till, den som kan och orkar! 200 000 kr.

Hm ...är vi inte i absolut behov av en sommarstuga i Lammhult?Ser ni framför er de handvävda trasmattorna på det såpaskurade golvet och den härligt sprakande brasan i öppna spisen.Behöver man lite byggnadsdetaljer så finns det att köpa på Gård & torps annonsmarknad

Underbara dörrar till en ljuvlig glasveranda...nästan komplett ;-)
De här badkarstassarna var väl vidunderligt vackra!
Man kan t o m köpa hela timmerstommar...


Avslutar med en bild från tidningens reportage om gamla trasmattor - det är något sperciellt med att såpaskura mattorna på bryggan.

Snart är den tiden här...

49 kommentarer:

sockergryn och hemlikheter sa...

Oj oj oj... så många vackra hus det finns som bara står och väntar på att rätt personer ska ge dem massor av omvårdnad och kärlek! Tänk om man hade tid, råd och kunskap nog att ta sig an ett sånt gammalt slott!
Och vilka badkarstassar - me like!!!
Ha en finfin onsdag!
Kram Helena

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Gomorron!

hihihi..jag älskar sånna hus...när vi är ute å åker bil så blir jag helt lysik när jag ser förfallna hus.Kan riktigt se hur fint det skulle kunna bli...Fattar inte, bönderna köper upp marken sen låter de husen bara stå...synd!
Det borde gå att sälja eller hyra ut..

Kramizz Nilla

Alviken sa...

Ååå jag vet inte om jag ska gråta eller...jag älskar gamla hus, de är både vackra och vemodiga. Tänk så mycket flit som har behövts för att uppnå allt vackert. Men så är det väl alltid, man har nog med sitt eget...
Ha en bra dag!
Kram Maria

Leamarlené sa...

Vilka härliga hus. Tänk om man hade råd att rusta dom..skulle köpa direkt då...dom har ju så mycket potensial.

Kram, Marlene

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, bara älskar bilderna du visar.
Dessa badkarstassar skulle jag inte tacka nej till.
Ska njuta en stund till av dina bilder.
Kram

Anki sa...

Oj vilka fantastiska hus det finns runt omkring ändå! Jag älskar dem och tycker samtidigt att nån människa borde väl förbarma si över dem!

synne sa...

Visst är de vackra dessa hus.
Tror att de som äger dom gärna skulle göra nått med dom. Problemet är bara att om de är K-märkta så får man ju inte göra vad som helst med dessa gamla skatter. Därav det låga priset.
För de som äger dessa hur får inget stöd för att renovera upp som riksantikvariatet kräver. Så de får helt enkelt stå och förfalla.
Det är så så sjukt...
Man blir lite ledsen för husen hade kunnat leva längre om de fick någon som bodde i dom.

Nu ska jag försöka få till lite frukost.
Önskar dig en kanonfin onsdag.
Kram Synne.

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Gomorron Maud!
Åhhh...tänk att äga någon av dom husen...skulle inte ha något emot det! Tror dock tyvärr inte att maken är så pigg på det, en & annan arbetstimme & en riktigt fet plåmsa=)

Ha det bra!
Kramar Camilla

Sjabbig men chic sa...

Det är så härligt med gamla hus! Badkarstassen är helt magnifik!

Kram Lisa

Vårt liv i norr sa...

Nu ska jag genast gå in på den hemsidan och drömma mig bort en stund!

kram helena

Katta sa...

Åhhh! Kan vrkligen se potentialen i de husen.Underbara slitna hus, fast slagghuset tyckte jag var sådär.Trasmattor är fina äger en endaste som gjordes speciellt till mej när jag var "liten" i lila toner.Ha en bra fortsättning på veckan, kram Katta

Golden&Vitt sa...

Åhh jag kan riktigt känna doften av såp tvättade mattor...

Nu blev man ju sugen på en gammal stuga/torp...*ler*

Ha en bra dag Maud/ Kram annika

hemtrevnad marie sa...

Å, jag är helt kär i dessa fina hus...speciellt det med spisen och trägolvet...och pardörrarna och...., men var detta i det senaste numret, den köpte ju jag ...slutade prenumerera i somras, då jag tycker den blir tunnare och tunnare tyvärr, men jag köpte som sagt senaste numret , kan dock inte minnas dessa bilder...lånade väl ut den till mor lite för snabbt kanske...
Vill du ha chans att vinna en handmålad rullgardin, så är du välkommen in till mig!
kramis

Les Cotrions sa...

Ohhh.....wonderful homes! I like the first one...so old...I'd like to restore it!
Have a great day!
Hugs
Vale

Roses & angels sa...

Hej! Så vackra gamla hus!!! Wow. Att kunna och få göra iordning något så fint vore ju en dröm. Ha en bra dag kram Christa

paula sa...

så vackra hur ,helt underbara ,njuter.............
kramiz

Kämpegården sa...

Wow vilka vackra hus. Nu vill jag flytta. Jag ahr inte ens bott ett år i detta huset. Tack för den ;)

Hejsvejs

/Tezz

Love Your Homes sa...

Ja du Maud, jag surfade in på sidan härom kvällen och satt o drömde mig tillbaka till mitt Ångermanland. Där finns det också många gamla gårdar, vackra o förfallna....det blir lite deppigt....fast de är charmiga i alla fall.

Ha nä bra,
Ia

Härligheter enligt Erika sa...

Vilket ställe!!! Hur mycket möjligheter som helst! Vi är precis i köpartagen av ett rent fantastiskt ställe och det är så himla kul!!!
Ha det gott!
Erika

Elisa Day sa...

Så fina hus. Och doften är ny tvättade trasmattor är ljuvlig. Min mormor vävde mattor och nu har jag en morbror dom "designar" och väver trasmattor. Kram

matte sa...

Drömma är gratis :) ..

Guldkant På Livet sa...

Å ja, jag ser verkligen potienialen här! Så vackra gamla hus och det där lantköket var ju för mysigt! Trasmatta, sol och såpa, kan nästan känna doften...

Mari.

Vittblandat sa...

Hej!
Ja, jag går igång nåt alldeles otroligt på gamla vackra hus! Vilka bilder du visar idag! Det är ju skamligt att husen står tomma och får förfalla! Ha en forts bra dag!
Kram Katja

Annika i Gamla Stan sa...

Jag har haft en sån enorm bloggtorka att jag fått läsa ikapp flera vckor bakåt hos dej. Vilka underbara hus, de står där med någon slags sorgsen värdighet.

Tycker kyrkbyn verkar vara så vacker och spännande, sån tur att ingen framåtstävare jämnat det med marken i något hysteriskt byggprojekt under 60-70-talet (man var ju en hårsmån från att riva hela Gamla Stan, har sett de tilltänkta ritningarna med fula funkishus..) eller att något ikullvält ljus gjort de vackra husraderna till ett minne blott!

kram Annika

I en röd liten stuga /Annika sa...

Pax för timmerkåken från 1800 talet,
det är min största dröm att få bo i ett sådant.

Vår granne hade ett stort vackert timmrat hus som har varit byns affär på sin tomt,
tyvärr så brände han upp det trots våra vilda protester för att det inte "passade in" i hans villa idyll.

Ha en fin onsdag.

Kram Annika

Mitt Östergården sa...

Prenumererar på Gårdar och torp! och tycker det är en jätte mysig tidning. De tar upp själen i gamla hus, och har mycket idér hur man skall renovera. En otroligt bra tidning. Brukar drömma om alla vackra gårdar de visar som är till salu. Tänk om man hade som arbete att köpa upp gamla gårdar, renovera dem och inreda sen sälja dem. Det vore väl drömmen.
Ha det gott!
Kram Helen

Anna sa...

Himmelska hus..så pass härliga att man blir helt romantiskt kär i dem.

Vita små hjärtan sa...

Va mysigt...tänk så mycket spännande det hänt innanför dom väggarna..... Kram

Sofie sa...

Vackra! Det är nåt nästan magiskt över dom. Man kan inte låta bli att fundera vilka liv som levts i dom för flera decennier sedan... hur det såg ut då... Kram, Sofie

Mer av allt sa...

Vilka härliga bilder på slumrande skönheter! Tyvärr skulle jag varken ha ork eller råd att ta mig an en av dessa fantastiska hus. Men vackra är de med stor potential.

Det är fler än jag som fyndat gardinerna. Det var några få kvar när jag handlat mina.

Ha det bra i kylan och kramar från mig!

Kristina sa...

Om jag hade pengar......
Vilka hus det kunde bli. Synd att man är swå begränsad, tid och pengar och en villig man, då du skulle man ha ett stort hus.
Kram Kristina

Åsa sa...

Hej !!

Men så mycket vackra hus !!! man blir ju alldeles sjuk !!

Och billiga !!

Men det är klart, de kostar en hel del att renovera, men oj så kul det vore.....

Dörrarna och lejontassarna, man finner inte ord, så vackra är dom.

Många kramar Åsa

GryNoKa sa...

Å så mange fine hus, jeg kunne gjerne kjøpt den alle sammen.
Vi pleier å få minst to aviser med annonser og beskrivelser av det som foregår i nord Sverige om sommeren. Masse fra Arjeplog, Arvidsjaur, Pite, Lule og der omkring. Jeg tror de fleste leser dem, og gjemmer dem, når de drar på ferie til Sverige...
Fint og opplysende lesestoff.
Du skulle prøvd å fått en reportasje fra butikken din.
Klem Gry : )

sockergryn och hemlikheter sa...

Kika in hos Malin med bloggen "Sweet Vintage", hon har bra länkar med tips om webdesign. Jag är huuur dålig som helst på sånt här men med den istruktionen var inte svårt att få till tre kolumner. För mig som är ovan tog det en liten stund, förstås. Fast efter att ha läst din kommentar är jag lite rädd att något "bara ska försvinna" - hu, låter inte kul.
Sköt om dig!
Helena

annashusidingtuna sa...

Sofia Jannok söng så fint att man fick gåshud!!!!!
Men att bara välja ett av de husen går inte, får väl bli ett sommarhus, ett hösthus, ett julhus, ett vinterhus, ett vårhus, vänta hur många var det som du visade, ser verklig potential i alla !!!!!
Kram Anna

Henna sa...

Det är väl synd att så många vackra hus bara förfaller, i mina trakter finns det flera styckna som jag skulle kunna sätta min tänder i om jag hade kunskapen och pengarna ;-) Man kan ju alltid hoppas att någon ser möjligheterna i ett gammalt hus och väcker husen till liv utan att förstöra för mycket.

Ha en bra dag!

Kram Anne

tindra lite mera sa...

Här fastnade jag länge och drömde mig bort vilka gårdar ååå så billigt!
Kram Katarina

LJUSA PUNKTER sa...

GUD VILKA UNDERBARA HUS!
ALLA HAR SÅ STOR POTENTIAL!
BARA MAN SER PÅ DEM KAN MAN DRÖMMA SIG BORT HUR DET SKULLE SE UT OM MAN SKULLE RENOVERA OCH RUSTA DEM! HUR KAN JAG HA MISSAT DENNA SIDA??? =)

/

LJUSA PUNKTER

strömmas sida sa...

Vilka vackra gamla hus. Gamla hus har en själ som inte nybyggda har.

kram
strömma

MiasAteljé sa...

Vilka underbara bilder. Tänk om man hade haft tid och ork, vilka hus det finns att få för den händige.
Kram Mia

Marit`s vita skrin sa...

Ja, i dom där skulle jag absolut kunna bo. Vilka gårdar. Tänk om hade tid och pengar då unde man ha gjort sig ett riktigt drömboende.

Kram kram

Villa nöystu sa...

Hej, vilket roligt inlägg där man själv får använda sin fantasti och drömma sig bort... för man tänker ju inte i första hand på allt slit och släp som det skulle innebära, utan istället hur vackert det kan bli.... Underbara hus...

Tack så mycket för att du sökte efter lampkjolen, synd att den är försvunnen.

Jag gillar din blogg så mycket, dig och butiken också förstås, därför har du någonting att hämta "hos mig".

Ha det så jättebra,
kramar från Petra

Annika sa...

Ojoj vilka projekt att hugga tag i.... skulle gärna ha ett sånt projekt att tugga på...;) tänk att få starta från början o få det som man vill..... ser också trasmattor o spinnrock framför mig.... jag får dock nöja mig med sovrummsmakeover..... spacklet är på o tapeten på god väg..... golv sen.... :) Kram Annika

Stjärnor & Champagne sa...

Mycket fint, spec badkarstassen...
Ville bara kolla om du har v och i i svarta plåtbokstäver?

Kram Anne

Sjöboden sa...

Vilken potential!!

Kram C

Bygatan sa...

Oj vilka skatter! Det första huset med verandan föll mig mest i smaken. Ska genast in och kika på prylmarknaden.

Kram Lena

Borta bra men hemma bäst sa...

Vilka vackra gamla hus :)
Känns en smula vemodigt när man tittar på dem nu där de står öde och förfallna och tänker på när det var liv och rörelse förr på de gårdarna.

Trevlig helg.
Kram Åsa

Nathalie sa...

Hej..
Vilken mysig blogg du har.. Länkar till din ifrån min, hoppas de är okej. Vill ju kunna hitta dig lätt och att även mina läsare ska kunna det.. =)

Kram Nathalie

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, helt fantastiska hus på långt håll - behövs mycket kapital och tid till att göra dem beboerliga men vi kan ju drömma och fantisera..

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!
Klicka på bilden så kommer du dit
 
Related Posts with Thumbnails