fredag 28 mars 2008

Vedspisen Idun No1 med äppelmotiv

Vedspisen ovan har jag spanat på en längre tid. Hade tur och hittade en på blocket med vedluckor nedanför. Den kommer från södra Sverige och fraktades hit med bussgods. Ett litet tips till er som letar gamla saker - ofta är de billigare söderut samt att urvalet är mycket större.
Vedspisen finns i nytillverkad kopia men om jag kan så väljer jag helst det gamla orginalet. Orginalet är oftast betydligt billigare också!

4 kommentarer:

Maria sa...

Vilken härlig vedspis!

Tack för besök hos mig, välkommen åter!

Carina sa...

Håller med maria vilken härlig spis, den påminner om min morfars spis i bagarstugan i Örarna!! Kul att det finns fler bloggare från sörbyarna och häftiga bloggsidor har ni ochså. Blogga på jag har precis börjat så vi får väl hjälpas åt.
Carina

Erika sa...

Tänk så många som slänger ut vedspisen när dom köper ett hus. Finns det något mer rogivande än en spis som sprakar och ger sådan go värme. Vid strömavbrott är en vedspis guld värd. Hos mormor och morfar har jag värmt mig otaliga gånger vid deras vedspis.

Mormor lärde mig hur man gjorde upp eld och än i denna dag sitter det i. Spänta stickor har jag gjort, och huggt ved, och ännu sitter sådant kvar. Det man en gång lärt försvinner aldrig. Mina morföräldrar hade på sin tid bondgård, därav allt jag lärde mig.

Anders sa...

Vi har en sådan Idun-spis med en spricka på väntersida i "topplocket". Funderar på om sprickan äventyrer funktionen. Någon som vet?
Eller kan man köpa delar till den och byta ut överdelen?

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!

REA på GÅRDSROMANTIK - upp till 80% rabatt!
Klicka på bilden så kommer du dit
 
Related Posts with Thumbnails